Nejnovější recenze ze sekce Vrtáky
Tento vrták má speciální důvod koupě - kvalitní a dlouhý
Tyto vrtáky v různých parametrech kupuji opakovaně - nikdy nezklamou = Bosch
Super kvalita a soubor velikostí
Super nástroj platí pro vrták s kobaltem platí vždy!
Super nástroj
- kvalitní
Čekají na svoji příležitost.
Jednoduše geniální
Starrett je pro mě ověřená firma s výbornou kvalitou výrobků a precizním provedením. S použitím unašeče Starrett vytvoří neskutečně výborný nástroj. Korunkový vrták průměr 30 mm jsem používal na stojanové vrtačce s příkone 500 W. Ta je konstruovaná na vrtání oceli do 13 mm. 30 mm vrták by rozhodně neutáhla. Korunkový vrták vytváří svojí konstrukcí menší zátěž a tak jsem s ním provedl co jsem potřeboval. Výkonem vrtáku jsem byl ohromen. Používal jsem jej k úpravě konců trubek před přivaření na jinou trubku. Používal jsem jej nasucho. Při 280-ti otáčkách pracoval naprosto spolehlivě. V přípravku jsem takto upravil cca. 40 konců trubek. I když je unašeč konstruován upevněním SDS+, což je spíše pro hrubší práce, v klasickém sklíčidle vrtal naprosto přesně. I po vyvrtání tolika otvorů byly všechny s přesností na 0,1 mm.
Jednoduše geniální
Starrett je pro mě ověřená firma s výbornou kvalitou výrobků a precizním provedením. S použitím unašeče Starrett vytvoří neskutečně výborný nástroj. Korunkový vrták průměr 21 mm jsem používal na stojanové vrtačce s příkone 500 W. Ta je konstruovaná na vrtání oceli do 13 mm. 21 mm vrták by rozhodně neutáhla. Korunkový vrták vytváří svojí konstrukcí menší zátěž a tak jsem s ním provedl co jsem potřeboval. Výkonem vrtáku jsem byl ohromen. Vyvrtal jsem s ním více než 60 otvorů do ocelových nosníků síly 5 - 10 mm. Názory na mazání nástrojů bimetalové konstrukce se různí, výrobci je mazání nedoporučováno. Používal jsem jej tedy nasucho. Při 280-ti otáčkách pracoval naprosto spolehlivě. I když je unašeč konstruován upevněním SDS+, což je spíše ro hrubší práce, v klasickém sklíčidle vrtal naprosto přesně. I po vyvrtání tolika otvorů byly všechny s přesností na 0,1 mm. I dokonalost má své limity, které se projevily někde od 45 otvoru, kdy docházelo k horšímu odvodu třísek, což vedlo k tomu, že pokud jsem je dostatečně neodfukoval sevřely vrták v otvoru a vrtačka to pak neutáhla, po vyčištění však vše běželo dál. (ruční balonková odfukovačka plně dostačovala).
- vrtá
- vrtá
Jednoduše Geniální
Starrett je pro mě ověřená firma s výbornou kvalitou výrobků a precizním provedením. Unašeč je robustní s upevněním SDS+. Šestihran lze ale snadno instalovat do sklíčidla každé běžné vrtačky. Nastavení vysunutí středícího vrtáku, utažené bočním šroubkem drží pevně v nastavené poloze. Středící/zaváděcí vrták je velice dobře nabroušený, spolehlivě vrtá a zavede korunkový vrták přesně do záběru. drží ostrý o po vyvrtání více než 60-ti otvorů do oceli síly 5 - 10 mm a to bez chlazení a použití řezného oleje.
- Dobře chladí, tím prodlužuje životnost korunek
- Skvělý poměr kvalita / cena
Dobrý výrobek.
Dodání rychlé a vše v pořádku.
Oproti běžnému vrtáku do železa **** z OBI vydrží cca 10x délě, než se ztupí.
Rychlé vyřízení
ok